Vai Tu esi redzējis, kā strādā mākslīgā intelekta attēlu ģenerēšana?

Vai Tu zināji, ka eksistē rīks, kuram Tu norādi vienu teikumu, un šis rīks, atbilstoši Tavām instrukcijām, vai nu uzģenerēs jaunu attēlu, vai arī veidos izmaiņas jau esošos attēlos. Un tas viss, izmantojot augsta līmeņa mākslīgo intelektu. Parādīšu, kā tas strādā. Tas atrodams, labs.openai.com mājaslapā DALL E projekts. Un viens no šī projekta līdzautoriem jeb dibinātājiem bija Īlons Masks.

Atverot mājaslapu, mēs redzam sarakstu ar attēliem, kuri jau ir uzģenerēti, izmantojot šo metodi. Te mēs redzam, uz kādu teikumu šis attēls ir veidots. Un te es parādīšu piemēru salīdzinājumā ar Google. Tātad, ja mēs Google ierakstām Audi A3. Mums arī atrod Audi A3, ļoti labi. Uzrakstām oranžs jeb orange, arī to atrod. Tālāk uzrakstām flaying with wings jeb lidojošs ar spārniem. Un te viņš praktiski neko vairāk neatrod. Tālāk uzliksim vēl oil painting jeb eļļas glezna. Un viņš neatrod pilnīgi neko. Tagad paskatīsimies, kas notiek, ja šo pašu mēs ierakstām šajā mākslīgā intelekta zīmēšanas rīkā? Un skatieties – tā izskatās pēc īstas gleznas, ko ir zīmējis cilvēks. Bet to ir uzģenerējis dators. Jūs redzat šo? Un, lai ir labāk skaidrs, kā tā zīmēšana notiek, es ielādēšu arī īstu attēlu, teiksim, pats savējo. Un pateikšu, lai viņš izmaina dažas lietas. Piemēram, šo, es pat piezūmošu mazliet tuvāk. Un es viņam pateikšu, lai viņš šo datoru nomaina pret lietussargu. Teiksim, jo vairāk es pikseļus nodzēšu, jo vairāk es viņam iedodu materiālu, ar kuru strādāt. Un skatieties manā video piemērā – tagad man ir šāds gatavs darbs priekš šī mākslīgā intelekta, lai viņš gan aizpilda tukšās vietas, gan arī uzzīmē lietussargu. Es uzrakstīšu umbrella, lai viņš saprot to, un nospiežam ģenerēt. Un skatieties! Tātad viņš ir uzzīmējis lietussargu, vienkārši stāv šeit uz zemes, un tā kā es gribēju. Bet tāpat ir uzzīmējis visas trūkstošās vietas. Un tāpat programma piedāvā arī variācijas. Tātad šis mākslīgais intelekts saprata, ka bildē jau stāv cilvēks, viņš saprata, ka tam cilvēkam ir roka, viņš saprata, kādā leņķī ir šī roka. Viņš nodzēsa nost datoru, kas bija zem šīs rokas. Viņš saprata, ka tur ir žakete, viņš saprata, kur ir krekls, viņš uzzīmē man kājas. Viņš uzzīmēja lietussarga ēnu uz sienas, kas ir aiz manis. Viņš uzzīmēja man žaketes apakšu. Žaketes apakšā Jūs redzat, katra ir citādāk, tāpēc ka īstajā bildē mana bilde beidzas kaut kur šeit. Viņš uzzīmēja šo apakšu tālāk pats. Un šeit ir redzamas visas šīs variācijas ar lietussargiem. Teiksim, pieņemsim vienu no variācijām un tagad kaut ko pamanīsim vēl. Piemēram, ko mēs varētu izdarīt? Mēs varētu uzlikt… Tā šo es paņemšu accept – pieņemšu. Uzliksim, ka te būs mazāka ota, ka, teiksim, lai šeit man būtu brilles. Paskatīsimies kā tās izskatīsies. Es uzrakstu ievades laukā glasses un dabīgi, lai uzzīmētu man brilles, viņam vajag izprast, kur ir acis, kur ir visas pozīcijas un kādā leņķī tā kā tam būtu jāstāv. Tā un skatieties manā video piemērā, te var iziet caur variācijām: šādas brilles, šādas vai arī šitādas. Uzliksim, lai man būtu arī kaklasaite. Es pieņemšu izmaiņas un nospiedīšu Accept. Tagad paprasīsim viņam, lai uzzīmē man kaklasaiti un ierakstīsim ievades laukā tie. Un viņš ir sapratis visu, ko es no viņa prasīju. Viņš uztaisījis ir kaklasaiti, rekur man ir šitāda zila kaklasaite. Vai nav slikti? Šitāda ar strīpām un rekur sarkana. Te man ir broša vēl pielikta klāt.

Šo Jūs varat izmēģināt arī paši labs.openai.com. Tur ir tā, ka piereģistrējies, pirmie 50 mēģinājumi jeb tādi eksperimenti ir bez maksas. Tālāk Tu katru mēnesi ir kaut kādi 15 bez maksas var izveidot jaunu kontu un testēt tālāk. Bet tas ir ārprāts vienkārši! Jūs redzat, viņš ir piezīmējis klāt visu to tālāko. Nu tā, labi. Tas šodienai viss. Paldies par klausīšanos! Un seko šim kanālam. Ja patika, spied Like. Un drīzumā būs jauni video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *