Vai vēlaties redzēt programmēšanas pamācības?

Šodien man jautājums Jums: vai man vajadzētu sāk taisīt video pamācību sēriju, kurā es rādu, kā tieši no nulles cilvēks var sākt mācīties programmēt? Jo Jūs jau zināt, ka es regulāri taisu video, kuros es rādu, kā dažādas programmēšanas valodas var īstenot dažādas lietas. Bet tās ir vairāk kā prezentācijas vai demonstrācijas. Es 10 minūtēs cenšos iespiest daudz koda, lai rezultātā sanāk kaut kas interesants un aizraujošs, lai tas iedvesmo cilvēkus sākt mācīties programmēt. Un problēma ir tāda, ka daudzi, kas grib programmēt, viņi vēl nesaprot, kas ir funkcijas, kas ir vērtības, kā strādā cikli. Tāpēc arī viņi netiek līdz nākošajam līmenim.

Man pēdējās dienās jau vairāk cilvēki ir jautājuši, vai es piedāvāju privātstundas, vai es veidoju kaut kādus kursus. Bet mana pieeja ir tāda, ka, ja es cilvēkiem mācu, tad es mācu visiem kopā vienlaicīgi un bez maksas. Tāpēc plānoju uztaisīt video sēriju kursu, kurā es katrā video pastāstu kaut kādu nākošo elementu, lai cilvēks tādā veidā varētu sākt programmēt un veidot dažādas lietas pats. Un, protams, tādā veidā arī attīstītos un palielinātu savas iespējas darba tirgū, jo programmēšana šobrīd ir vispieprasītākā specialitāte. Ja Jūs tas interesē, tad uzrakstiet komentārā, lai es zinu, ka pēc tā ir vajadzība.

Tātad es sākšu ar HTML un rādīšu: kā veidojas pati struktūra; ko nozīmē tagi; ko nozīmē dažādi atribūti; kā veidojas tabula; kā veidojas dažādi linki; kā to visu var iesākt. Es stāstīšu par CSS kā to stilot; kā veidot dažādus formatējums; kā uztaisīt, lai mājaslapa ir responsive uz telefona un uz datora, un visiem pārējiem ekrāniem. Pēc tam apskatīsim īsto programmēšanu, kas ir Javascript un PHP. Es rādīšu, kā to visu likt kopā. Būtībā šī kursa mērķis ir panākt, ka cilvēks var pats uztaisīt savu mājaslapu. Un tas iekļauj arī darbu ar datubāzi, failiem un interaktivitāti ar citām mājaslapām. Tāpēc, ja Jūs tas interesē, norādiet to komentārā. Un, ja es redzēšu, ka atsaucība ir, tad es sākšu veidot pašas pamācības.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *