Kā automātiski tulkot ziņas WEB WhatsApp?

Šodien apskatīsim noderīgu rīku, kas ļaus Jums automātiski tulkot WhatsApp ziņas. Tas nozīmē, ka Tu sazinies, piemēram, ar ķīnieti. Ķīnietis nezina latviešu valodu, Tu nezini ķīniešu valodu. Bet ar šo rīku Tu vari rakstīt savas ziņas latviski. Tās automātiski tiks pārtulkotas ķīniešu valodā. Ķīnietis sapratīs, ko Tu viņam saki. Viņš rakstīs atbildi ķīniešu valodā, šis teksts automātiski tiks pārtulkos latviešu valodā, un Tu sapratīsi, ko saka ķīnietis. Un tādā veidā Jums būs pilnvērtīga divvirzienu komunikācija, nezinot vienam otra valodu. Tātad, kā es par to uzzināju? Es pirms mēneša vēl par to nezināju, bet Tehno Edgars uzrakstīja to komentārā zem viena no maniem YouTube video. Un es vienmēr priecājos, ka cilvēki šādā veidā dalās ar informāciju. Tātad viņš rāda, ka ar Tampermonkey spraudni un īpašo Translator for WhatsApp šādu lietu var paveikt. Es izmēģināju, tas strādā labi un tagad Jums arī nodemonstrēšu, kā to uzstādīt.

Tātad es aicinu: ja Jums arī ir šādi triki, droši rakstiet komentāros, un es no tādiem taisīšu video.

Tātad, kā mēs sakām? No sākuma uzstādīsim Tampermonkey spraudni pārlūkā.

Un tas ir spraudnis, kas ļauj Tev uzstādīt īpaša veida skriptus, Javascript kodus, kas maina to, kādā veidā strādā mājaslapas.
Es to šobrīd uzstādu, un tātad pats par sevi viņš nedara neko. Viņš tā kā tāds skriptu konteiners. Bet tajā brīdī, kad esi viņu uzstādījis, es viņu varu šeit tagad piepinot augšā.

Un mēs esam gatavi lādēt iekšā skriptus. Tātad šeit mēs redzam, ka ir poga Find new scripts.

Un šeit es varu norādīt, ko es vēlos atrast, piemēram, Translator for WhatsApp.

Nospiežu Meklēt. Un mēs redzam, ka greasyfork.org uztaisīs ir šādu skriptu. Es varu nospiest pogu Install. Kad es nospiežu pogu, patiesībā viņš vēl netiek ieinstalēts. Man no sākuma tiek parādīts, tā kā skripta saturs, kurš tiktu piemērots manam pārlūkam. Un šeit es varu redzēt šo visu skriptu.

Tātad, ja Jūs nezināt Javascript un ja Jūs neko par to kodu nezinat, es aicinu Jums būt piesardzīgiem un to neinstalēt. Bet es pats Javascript pārzinu. Es paskatījos, kā tas strādā, un es redzu, ka šeit nekā kaitīga nav. Šeit ir vienkāršs mehānisms, kas sūta informāciju caur translate.googleapis.com. Un tādā veidā cilvēkiem ļauj pārtulkot WhatsApp ziņas. Tātad es to instalēšu savā pārlūkā, un instalācija ir veiksmīga. Tagad es jau esmu to uzstādīs, un, lai es to varētu lietot, man vajag aiziet uz web.whatsapp.com mājaslapu. Tātad, kāpēc to nevar darīt caur savu telefonu vai caur WhatsApp aplikāciju? Tāpēc, ka tam jābūt pārlūkā, un web WhatsApp sistēma to atļauj, un tad šis spraudnis var šīs izmaiņas veikt. Un mēs tikām iekšā manā WhatsApp kontā no šī Chrome pārlūka. Tātad es autorizējos, izmantojot šo QR kodu. Es to nofočēju no telefona un tādā veidā apstiprināju identitāti. Tagad es šeit varu sazināties ar saviem cilvēkiem un te savās grupās. Es atvēru testa grupu, lai parādītu Jums, kā šī komunikācija vispār notiek. Šeit augšā ir parādījušies šis From un To.

Un tas parādījās tāpēc, ka es uzstādīju šo papildu skriptu, kuru es Jums tikko parādīju. Un šeit apakšā ir arī īpaša nosūtīšanas līnija. Tātad parasti cilvēki, kad viņi sazinās, viņa raksta: abc:

un vienkārši šādā veidā nosūta ziņas. Bet tagad mums ir šis spraudnis. Mēs varam īpašā veidā norādīt, kāda ir mana valoda, un kādā valodā sazinās mans sarunas partneris. Piemēram, es šeit norādītu latviešu valodu, bet diemžēl šeit latviešu valoda nav redzama.

Tas tāpēc, ka pēc noklusējuma šis skripts nav ieslēdzis latviešu valodu. Tāpēc es nospiedīšu šeit augšā:

Nospiedīšu, kur es redzu šo Translator for WhatsApp. Tas būs Jums redzams tad, kad Jūs atvērsiet šo web.whatsapp.com mājaslapu. Es nospiedīšu šeit, uz bultiņu, un nospiedīšu Edit.

Šeit man ir pieeja labot šo pašu Javascript kodu. Un es gribu tikai vienu izmaiņu – es gribu atrast, kur ir latviešu valodas kods (rinda). Un to es atkomentēšu, noņemot nost šīs divas slīpsvītras:

Tālāk es nospiedīšu Ctrl + S, lai saglabātu šo kodu. Un mēs redzam augšā Operation completed successfully. Tagad es atvēršu šo WhatsApp un pārlādēšu lapu, lai tās izmaiņas, ko es uztaisīju, stātos spēkā. Tagad mēs esam atkal grupā. Es From valodā varu norādīt Latvian, kas ir lieliski. Un To es uzlikšu, piemēram, Chinese Simplified – ķīniešu valoda.

Tātad es tagad varu sākt rakstīt ziņas, piemēram: Sveiciens! Kā šodien klājas? Es uzrakstu šādu lietu latviski, un Jūs redzat, ka uzreiz apakšā ir parādījies tulkojums šajā ķīniešu valodā. Es varu nospiest šo pogu, lai nosūtītu ziņu latviski, vai šo pogu, lai nosūtītu ziņu ķīniski.

Nu lūk! Tātad tas ir lielisks veids, kā sazināties.

Ceru, ka noderēs! Ja Tev ir kādi jautājumi par šo, uzraksti to apakšā zem šī video komentārā. Mana jaunā apņemšanās: atbildēt uz visiem komentāriem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *