Kā attālināti pieslēgties citam datoram un pilnvērtīgi pārvaldīt to?

Reizēm man ir jāpalīdz cilvēkiem risināt tehniskās problēmas attālināti. Un tad man ļoti noder viena programma, ko sauc TeamViewer. Tā ir programma, ar kuru es no sava datora varu pieslēgties pie viņu datora un redzēt viņu ekrānu, spaidīt peli, spaidīt klaviatūras pogas, un būtībā rīkoties pie šī datora tā, it kā es atrastos blakus.

Tātad šī programma ir bezmaksas. Es Jums izdomāju par to uztaisīt video, jo arī tas Jums varētu noderēt. Lai to ielādētu, Tu vari nospiest šeit, nospied Download for free,

un tad atvērsies programma, kas izskatās tieši šādi.

Tātad šeit es esmu aizmiglojis šo savu ID un paroli, jo tā ir sensitīva informācija, bet Jums būs redzams, te būs 9 ciparu skaitlis un parole.

Tātad, kad Jūs šo redzat, tad Jūs varat pateikt, lai, teiksim, otrs cilvēks pieslēdzas pie Jūsu datora. Jums tikai jānosauc šis Tavs ID un parole, un viņš varēs tādā veidā piekļūt Jūsu datoram, redzēt, kas Jums monitorā notiek, un spaidīt peli un klaviatūras pogas. Savukārt, ja Tu gribi pieslēgties pie viņa datora, arī viņam šo ir jāielādē savā datorā. Un tad Tev šeit ir jāievada viņa ID:

Tev pēc tam prasīs, lai Tu ievadi viņa paroli. Tad Tev būs iespēja pievienoties. Un tādā veidā Tu varēsi darboties un veikt kādas izmaiņas, kas ir nepieciešamas. Tātad to noteikti ir vērts izmantot. Kā jau teicu, tas ir bez maksas personīgai lietošanai. Bet dažreiz saskaros ar problēmu tādu, ka cilvēki nemāk šo uzinstalēt. It īpaši tie cilvēki, kuri mazāk ar datoru ikdienā vispār darbojas. Tāpēc es pielietojot triku, ko es arī Jums parādīšu. Es nospiežu Lejupielādēt bez maksas šeit,

un tālāk nospiežu, teiksim, 64-bitu versiju:

Un tātad tālāk es paskatos, kāds tieši links ir šim konkrētam failam. Jo man patiesībā nav vajadzīgs, lai viņš Google tagad iet un meklē tagad visu šo un spaida pa linkiem, un ja viņš nesaprot angļu valodu vēl trakāk ir. Man patiesībā vajag, lai viņš vienkārši lejupielādē šo failu. Tātad, ja viņš man ir Skype zināms, es varu, teiksim, viņam tur aizsūtīt tā. Bet, ja man šī kontakta nav, es daru tā: es ieeju mājaslapā, ej.uz un iekopēju šo garo saiti ar šo lejupielādi šeit.

Un šeit, savukārt, norādu īso saiti, kas būs priekš viņa. Un te es varētu uzrakstīt kaut ko.

Piemēram, ja es sazinos ar Armandu, tad es uzrakstu Armandam.

Tālāk es nospiežu šeit saīsināt. Es redzu, ka šis jau ir aizņemts, tas nekas.

Tad es uzrakstu Armandam3. Un redzam, ka tas ir brīvs.

Un tad viss, kas man nepieciešams, teiksim, es esmu telefonsarunā ar cilvēku, kurš man pateicis: Aa, man nestrādā dators! Kaut kas, neko nesanāk nospiest. Vai nu, ka ir kaut kādas problēmas ar programmu. Ko es viņam saku? Es viņam saku: atver pārlūku un ieraksti pārlūkā vienkārši ej.uz/armandam3. Un, ja viņš šo ierakstīs iekšā šādā te veidā. Tad viņam tieši sākās šī lejupielāde tieši vajadzīgajam failam. Un, kad tas ir ielādējies, viņam atliek tikai uzspiest virsū un sākt šo inflācijas procesu. Kad inflācija pabeigta, tad tajā brīdī viņš vienkārši nosauc man savu ID un paroli. Un tādā veidā es varēšu palīdzēt atrisināt viņam šīs datora problēmas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *