5 triki datora lietotājiem

Vai Tu zināji, ka, nospiežot šo Windows pogu un klaviatūras bultiņas, Tu vari pārvietot logu pēc vajadzības? Teiksim, nospiežot bultiņu uz leju, tas samazinās – pazaudēja savu pilnizmēra režīmu. Pa kreisi nospiežot, tas aizlec uz kreiso pusi; pa labi nospiežot, tas atkal aiziet uz labo pusi; uz leju nospiežot, tas minimizējas; uz augšu – tas atkal paliek par pilnu ekrānu. Tādā veidā ir ļoti viegli vienu logu novietot kreisajā pusē, otru labajā pusē, lai viegli būtu pārskatīt abus reizē viena ekrāna ietvaros. Un viegli arī pārmest šo logu pa dažādiem ekrāniem.

Triks Nr. 2. Mana mīļākā poga F6. Tātad, ja Tu esi pārlūkā un ja Tu kaut ko dari, teiksim nezinu, raksti komentār, Tu jebkurā brīdī vari nospiest F6, un tiks iekrāsots augšējais navigācijas logs. Un tajā uzreiz var rakstīt adresi, kur Tu vēlies nonākt, teiksim, Ambex.lv. Tātad, tas ir veids, kā bez pieskaršanās pelei vari viegli lēkāt pa dažādām lapām.

Triks Nr. 3. Pārlūka vēstures dzēšana. Tas gan strādā tikai uz pārlūka Chrome, bet noderīga lieta. Teiksim, ja Tu nospied Ctrl + Shift + Delete, tas uzreiz atver vietu, kur Tu vari dzēst vai Cookies vai vēsturi, vai Cached datus, vari dzēst par visu periodu, vai pēdējo stundu, kā tu vēlies. Un tas ir tas pats, ko Tu vari atvērt caur Settings, bet pieejams daudz ērtākā veidā.

Triks Nr. 4. Vairāku failu pārsaukšana vienlaicīgi. Es vēl neesmu atradis tam praktisko pielietojumu, bet, vienalga interesanta lieta. Tev ir četri faili. Tu iekrāso trīs no tiem, nospied F2, uzraksti nosaukumu, kādu vēlies tiem piešķirt un nospied Enter. Un pēkšņi dators pārsauc visus trīs failus vienlaicīgi un katram pieliek beigās savu kārtas numuru. Ja Tu atrod tam pielietojumu, uzraksti komentārā, bet vienalga man šis triks patīk.

Un te būs triks Nr. 5, kas tiešām jāzina katram. Kā pārvaldīt programmas, kuras sākas kopā ar datoru? Tātad nospiežam Ctrl + Shift + Esc. Un tas atver Task jeb Uzdevumu pārvaldes rīku. Te mēs redzam, kādi ir aktīvi procesi, kāda ir Performance, kāds ir Startup. Šeit mēs varam atlasīt un izvēlēties, kuras programmas sākas kopā ar datora ieslēgšanos, kuras nē. Piemēram, man te ir kaut kāds Logitech draiveris. Es bez tā varu iztikt. Es nospiežu uz tā ar labo peles pogu un izvēlos Disable. Un tā es varu izdarīt arī ar pārējām manā datorā esošajām programmām. Viss, ko man vajadzēs, es atvēršu pats, un tā mana sistēma netiks lieki noslogota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *