Viegli atbrīvo disku no liekajiem failiem ar WinDirStat

Vai Tev ir bijis tā, ka datora cietais disks ir pilns un Tu nezini, ar ko? Te man ir piemērs. Mana datora diskā ir 475 GB vieta. No tiem 400 GB jau ir aizpildīti. Tas nozīmē, ka tikai 50 GB ir brīvi. Vai nebūtu ērti, ja mēs varētu redzēt, kas tieši aizpilda šos 400 GB? Izrādās, ir veidi, kā pārskatāmā veidā to izdarīt.

Es Jums parādīšu, kā, izmantojot WinDirStat bezmaksas programmu, Jūs varat ātri un ērti pārskatīt sava datora saturu. Šī programma noskanēs Tava datora cieto disku un uzskatāmā veidā parādīs, cik katrs fails aizņem tur vietu. Tātad viss Tavs datora saturs tiks sadalīts proporcionālos četrstūros, kur katrs četrstūris apzīmēs konkrētu failu. Un šī četrstūra lielums ir atkarīgs no faila lieluma, kādu tas aizņem Tavā datorā.

Savā video piemērā es izvēlos vienu no lielākajiem kvadrātiem. Es spiežu tam virsū un augšējā loga daļā redzu tā nosaukumu un atrašanās vietu – tas, izrādās, ir Kali Linux. Tā ir virtuālā kastīte, ko es izmantoju caur Oracle VirtualBox, un tas aizņem 11 GB. Labi, Kali Linux man vajag. Skatāmies nākamo! Kas ir šis milzīgais? Izrādās, tā ir Windows kastīte. Es to uztaisīju ar tādu virtuālu Windows, lai caur to varētu viskaut ko testēt. To man arī vajag, un 33 GB šajā gadījumā ir normāli. Nākamais kvadrāts ir vēl viens Kali Linux. Tātad man ir divas lejupielādes no Kali Linux. Katrs fails aizņem apmēram 14 GB, un abus man nevajag. Tāpēc vienu es vienkārši brutāli dzēsīšu laukā. Es uzspiežu uz konkrētās rindiņas ar labo peles pogu un izvēlos Delete (noway to undelete!). Un fails ir neatgriezeniski dzēsts. Super! Tagad man ir atbrīvoti 13 GB. Skatāmies tālāk, šis ir pagefile.sys Windows sistēmfails, un to man vajag, tāpēc tagad neko ar to nedarīšu. Nākamais lielākais fails ir Mandalorian. Es ielādēju Mandalorian seriāla pirmo sezonu. Kad sāku to skatīties, es sapratu, ka tas mani īsti neinteresē un pārtraucu, bet faili tā arī palika datorā. Tagad es tos varu izdzēst un man atkal atbrīvosies vieta. Kā redzam video piemērā, pēc katras dzēšanas programma pārrēķina visu failu proporcijas un ataino saturu jaunu četrstūru formās.

Tālāk kā šo brīnumprogrammu var ielādēt? Atveram Google, ierakstām meklētājā WinDirStat, atveram pirmo linku, kas ir no windirstat.net. Labajā pusē nospiežam uz Downloads, permalinks Download WinDirStat 1.1.2 from FossHub WinDirStat Download. Kā redzam, ielāde notiek ātri un pati programma aizņem tikai 600KB. Un nu to vari izmantot arī Tu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *