Kā tiek veidotas mājaslapas

💡 Pirms pieņemt lēmumu par mājaslapas izveidošanu ir noderīgi zināt, kā tieši notiek mājaslapu izveide soli pa solim.
Pārzinot soļus mājaslapas izveidē un to pamatojumu, būs daudz vieglāk gan definēt savus mērķus un vajadzības, gan vieglāk komunicēt par to, ko tieši Jūs vēlaties redzēt, mainīt vai uzlabot savā mājaslapā.
Lai mājaslapa varētu tikt publicēta un būtu pieejama lietotājiem, ir nepieciešamas 3 lietas:
📌Mājaslapa;
📌Domēns;
📌Serveris.
Kas ir mājaslapa?
Mājaslapa ir web lapu, bilžu un citu elementu kopums, kas ir savienoti kopā, veidojot lielāku, strukturētu dokumentu, kas ir internetā publiski pieejams. Mājaslapu var salīdzināt ar grāmatu un atsevišķās web lapas ar grāmatas lappusēm. Visas web lapas un citi elementi tiek pievienoti, publicēti un uzglabāti uz mājaslapas servera.
Kas ir domēns?
Domēns ir mājaslapas adrese, ko lietotājs ievada interneta pārlūkā, lai atvērtu konkrēto mājaslapu. Piemēram, Ambex mājaslapas domēns ir www.ambex.lv. Katrai mājaslapai ir savs unikālais domēns.
Eksistē domēni un subdomēni. Piemēram, domēna www.ambex.lv subdomēni būtu formā www.yyy.ambex.lv.
Vairāki uzņēmumi, kas piedāvā iespēju pašiem veidot savas mājaslapas, bezmaksas versijā piedāvā turēt Jūsu mājaslapu tikai uz subdomēna. Lai arī subdomēns ir normāls veids, kā nodrošināt piekļuvi savai mājaslapai, tomēr tam ir arī savi trūkumi, kā, piemēram, tas, ka priekš SEO draudzīgāki ir domēni, jo gan Google, gan Bing prioritizē domēnus pirms subdomēniem.
Kas ir serveris?
Serveris ir dators vai vairāki datori, uz kuriem glabājas Jūsu dati. Lai Jūsu mājaslapa būtu pieejama jebkurā laikā, serverim ir jābūt vienmēr ieslēgtam un savienotam ar internetu.
Lai arī fiziski ir iespējams izveidot un uzturēt serveri pašam mājās, tas prasa lielus resursus (elektrība, internets), lai varētu nodrošināt, ka serveris ir vienmēr pieejams un ieslēgts, tādēļ daudz ērtāk un izdevīgāk ir nomāt servera vietu no kādas hosting kompānijas, kas veic visu tehnisko nodrošinājumu Jūsu vietā.
☑️Ambex piedāvā atvieglot šo procesu Jums un nodrošina gan mājaslapas izveidi, gan domēna un servera piesaisti.
Vēlies uzzināt vairāk?
Sazinies ar mums un piesakies BEZMAKSAS konsultācijai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *